vineri, 31 octombrie 2008

YouTube: YouLike YouBuy

Toata lumea stie ca YouTube e cel mai popular website de pe internet, vizitat zilnic de milioane de useri, cu o imensa arhiva de filmulete. Ce alta modalitate mai buna de a-ti face reclama si de a-ti vinde produsele exista decat prin YouTube ? Cum se va intampla asta ? Foarte simplu. De exemplu, in momentul in care veti accesa un video, langa fereastra in care ruleaza filmuletul va fi afisat un link de genul "buy this product". Acest link va va trimite catre pagina produsului de pe cunoscutul magazini on-line Amazon sau catre iTunes. Si de aici pana la cumparare nu e decat un pas. Practic, YouTube se va transforma intr-un imens magazin on-line, de unde puteti achizitiona jocuri, muzica, filme, seriale TV, carti, bilete de concert etc. Extraordinara metoda de publicitate pentru producatori si de marire a profitului pentro Google( in cazul in care nu stiati, Google detine YouTube).http://www.patchspot.com/catalog/images/3644.jpg

Yahoo! API

Cei de la Yahoo! s-au tinut de cuvant si au lansat urmatoarele API-uri: Yahoo! Social Platform (YSP), Yahoo! Application Platform (YAP) si Yahoo! Query Language (YQL)

Posibil interesant pentru tema 1 :
Yahoo! Social Directory este practic o componenta a API-ul YSP celor de la Yahoo!, care lasa la indemana oricarui programator sa acceseze profile ( legaturi etc.) Yahoo!

Update:
O prima aplicatie (un tease), care returneaza profilul unui user Y!, folosind PHP SDK poate fi gasita pe forumul celor de la Yahoo! aici

marți, 28 octombrie 2008

Economia mondiala

Un prieten de-al meu care este, din pacate, insurat comenta acum cateva zile situatia economica din lume: E mai rau decat un divort. Am pierdut mai mult de jumatate din profitul de la bursa si tot o mai am pe nevasta-mea. Tu cum stai cu banii in lumea asta nebuna ?

http://roicopy.com/wp-content/uploads/2007/03/windowslivewritermajorityonlinebusinesseslosemoneybigtime-ce09stop-losing3.gif

Yahoo! lanseaza Web Analytics Beta

La 5 luni de la acapararea companiei de web analytics Index Tools, Yahoo! a anuntat ca urmeaza sa lanseze Web Analytics Beta. Lucru asta a uimit multa lume, avand in vedere ca e ceva de munca pentru a modifica platforma deja existenta. Poate ca actionarii Yahoo! care amenintau cu o oarecare “rascoala” au agitat un pic lucrurile printre sefi :) .

Momentan, versiunea beta a fost scoasa doar pentru a putea fi folosita de un numar limitat de grupuri :

· Yahoo! Store

· Yahoo! Developers (Y!OS)

· Yahoo! Head Advertisers (Microsites)

Daca un faci parte din vreun grup dintre cele de mai sus, n-avem supa pentru tine :) . Va trebui sa ai rabdare si sa-ti astepti cuminte randul.

Poti totusi vizita site-ul Yahoo! Web Analytics si te poti inscrie sa primesti update-uri sau chiar sa arunci o mica privire asupra unor screenshot-uri ale tabloului de bord.

Drag and drop report customization


Pana cand va fi lansat si la noi, oamenii de rand, va trebui sa asteptam si sa continuam sa folosim Google Analytics si ClickTracks.

luni, 27 octombrie 2008

Editeaza HTML in real-time

O sa incerc de-acum incolo sa postez link-uri cu software gratuit sau low-cost (stiu ca o sa va intereseze doar ala free), care are legatura cu web designul, graphic design, interfete web etc.
Recent, am descoperit un tool foarte interesant de la squarefree.com. E vorba despre un code editor real-time de HTML. E foarte la indemana pentru unul care invata baza HTML, pentru ca o sa poata vedea rezultatele instant intr-un format split-screen. Introduci codul HTML in sectiunea de sus si in josul ecranului o sa poti vedea cum ar arata codul intr-un browser web.

Asa ca, daca esti un noob(PS. Esti un noob si daca nu stii ce inseamna noob) si vrei sa-ti incerci norocul cu ceva cod HTML, atunca o privire pe link-ul de mai sus. Si in plus, e gratuit :) .