sâmbătă, 13 decembrie 2008

Virusul Koobface apare pe Facebook

Facebook a devenit rapid unul dintre cele mai populare website-uri de Social Networking din lume si acest lucru a fost mai mult ca sigur observat si de hackeri, virus writers sau alti tipi nu asa de bine intentionati.

Au fost semnalati pana acum nebunii de nigerieni care "hacuiau" conturile de Facebook, se logau cu numele acelor useri si incercau sa pacaleasca prietenii acelui user sa le trimita bani si s-a mai auzit de un bug javascript.

A ajuns pe la urechile mele vesti despre un nou virusache, Koobface mai personal, care lucreaza in felul urmator:

  • Un hacker infecteaza PC-ul userului de pe Facebook
  • Hacker-ul trimite apoi mesaje la prietenii acestuia. Mesajele spun ceva de genul “You look just awesome in this new movie” sau alt gen de astfel de mesaj aparent inocent.
  • Un link ce se afla in continutul acestui mesaj trimite user-ul pe un website unde sunt avertizati ca, pentru a putea vedea filmuletul, au nevoie de un nou plug-in de Adobe's Flash Player
  • Daca user-ul face click, PC-ul este infectat si ciclul continua

Hackerii se bazeaza in special pe aerul de incredere pe care-l da Facebook. Userii au impresia ca orice mesaj ce vine din partea unui prieten trebuie luat in serios datorita securitatii in vigoare de pe Facebook. Asa ca, mare grija pe ce dati click, studiati bine link-ul si intrebati prietenul daca a trimis cu adevarat el acel mesaj. Stay safe !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Folosesc Facebook in draci si nu am dat de el pana acum

Paunica spunea...

Lucky you