Salut si La Multi Ani ! Ce-ati zice daca fereastra browserului vostru ar incepe sa danseze ? You're calling me crazy ? Na, na. Introduceti urmatorul java script in spatiul rezervat adreselor web:
javascript:function Shw(n) {if (self.moveBy) {for (i = 35; i > 0; i--) {for (j = n; j > 0; j--) {self.moveBy(1,i);self.moveBy(i,0);self.moveBy(0,-i);self.moveBy(-i,0); } } }} Shw(6)Puteti sa va jucati un pic cu valorile si vedeti ce iese. Have fun !
Poate v-ati intrebat vreodata cum puteti sa adaugati un playlist pe blogger ? Vreti sa vada lumea cu ce muzica va delectati ? Nimic mai simplu. Tot ce trebuie sa faceti este sa:
Uploadati fisierele mp3 la un host gratuit (sunt destule). Apoi creati un fisier cu notepad in care puneti calea completa la fisierele pe care doriti sa le includeti.
EX:
http://www.FREEHOST.com/download/1.mp3http://www.the_host_name.com/download/2.mp3Salvati fisierul cu extensia .m3u. Uploadati fisierul m3u la un host gratuit si apoi puneti urmatoarele randuri in codul html de pe blogger:
embed src="Url_Audio_File" autostart=false loop=falseheight=62 width=144 controls="console">Inlocuiti
URL_Audio_File cu url-ul de la fisierul m3u si e gata.
Cateva tips-uri in cautarea pe Google:
Google foloseste SI logic pentru cereri by default. Daca, sa zicem, ati cauta linux debian howto google cauta pagini care au in componenta linux SI debian SI howto. Insa poti sa pui si SAU logic in casuta de cautare asa:
linux OR debian OR howto.
Puteti exclude termeni de cautare folosind "-":
linux debian -installation
Puteti chiar si grupa un set de termeni de cautare folosind "(" ")".
Sa zicem ca vreti sa cautati doar documente pdf. Adaugati la cererea voastra un filetype ca in exemplul urmator:
english fileptype:pdf Google recunoaste majoritatea tipurilor de fisiere.
Cautarea se poate face si exclusiv pe un site, folosind ceva in genul exemplului de mai sus: vpn site:ibm.com, apoi incercati vpn site:edu filetype:pdf. O sa gasiti niste rezultate surprinzatoare daca incercati linux site:microsoft.com :).
Cautarea definitiilor se poate face foarte simplu si vine la indemana cand copiii sau fratii vostri va bazaie la cap sa-i ajutati la teme. Incercati define:watt si o sa gasiti o groaza de definitii pentru asa ceva.
Google are si o subdivizie froogle.com, interfata este similara, dar, in schimb, returneaza preturile din diversele magazine din SUA. Sa speram ca o sa apara si froogle.ro in viitorul apropiat.
Daca vreti sa fiti la curent cu toate inovatiile de la google, aruncati o privire pe
labs.google.com. O sa gasiti acolo ce imbunatatiri planuiesc cei de la google.
Unul dintre aceste feature-uri este si Google Sets,
http://labs.google.com/sets.
Introduceti cateva cuvinte ce fac parte dintr-un set si dati search. Google va incerca sa completeze acea lista. Eu, de exemplu, am cautat diferite distributii de linux Mandrake, Suse, Debian. Faceti-va de cap daca aveti timp.
Cam atat pentru astazi, o sa revin cu alte tips&tricks din lumea IT.