luni, 24 noiembrie 2008

Ce programe incetinesc PC-ul ?

S-ar putea sa ai o configuratie beton de computer ce lasa gura cascata prietenilor. Dar bijuteria ta poate intra, in cateva saptamani, in moarte clinica. Va intrebati cum ?
In primul rand, deschiderea unui program pe PC iti da timp din plin sa iei o pauza de cafea ? Astepti o groaza pana deschizi sau inchizi un program ? Daca raspunsul este DA, atunci e cazul sa bagi nasul sub capota. Un studiu recent a ajuns la o lista de aplicatii ce erau principala cauza a incetinirii performantelor calculatorului.
Arunca-ti privirea pe lista de mai jos si gandeste-te bine inainte sa ti le instalezi. Cauta alternative pe internet la aceste aplicatii si poti gasi unele mai "usoare" din punct de vedere al consumului de resurse, la fel de bune sau chiar mai bune decat cele din lista de mai jos. De exemplu, primul de pe lista este Norton. Mananca enorm de multe resurse si nu este chiar asa de performant ca si antivirus. Eu folosesc, si recomand cu mult drag, AVG Anti-Virus. Are si o versiune free pentru calculatorul de acasa si consuma foarte putine memorie si, implicit, nu incetineste viteza PC-ului.

[system+delay.gif]

2 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuie sa te atentionez Alex ca AVG Free cam incetineste viteza de procesare, temporar insa (uneori tine procesorul in lucru). Cat despre integritatea sistemului de operare, nu stiu daca ai citit un articol recent despre AVG potrivit caruia intr-o anumita perioada a existat un update care stergea fisiere importante de sistem de pe disk. Solutiile free nu garanteaza siguranta si integritate. Oricum...sistemul de operare il instalezi "usor"!

Pop spunea...

Interesant este faptul ca Norton vine preinstalat la laptopurile Toshiba, iar McAfee vine cu Dell-urile (vorbim de cele la care ti-au bagat pe gat si un Windows).
Naspa combinatii...