marți, 4 noiembrie 2008

Debarcarea Ubisoft la Craiova

Pe 23 septembrie, Ubisoft a deschis cel de-al doilea studio de creatie din Romania, la Craiova. Craiova reprezinta cel de-al doilea oras ales de Ubisoft din Romania, dupa Bucuresti, unde s-a deschis primul studio din afara Frantei in urma cu 16 ani. Noul studio porneste cu o echipa de 12 tineri talentati si pasionati de gaming, numar ce se va inzeci probabil in urmatorii 3 ani.
"Inaugurarea noului studio reprezinta un nou pas in dezvoltarea grupului Ubisoft in Europa de Est", a declarat Sebastien Delen, Managing Director al Ubisoft Eastern-Europe," dupa deschiderea a 2 noi puncte de lucru in Sofia si la Kiev. Investitia initiala, de 50.000 de euro, va ajunge in urmatorii ani undeva intre 5 si 10 milioane de euro."


http://www.satori.org/images/ubisoft.jpg
Motivul principal al descinderii Ubisoft la Craiova l-a constituit colaborarea fructoasa, zic gurile bune, dintre Ubisoft si Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica a Universitatii din Craiova, ce a inceput acum mai bine de 2 ani, implicarea studentilor in activitatile extra-curiculare determinand Ubisoft sa intareasca aceasta legatura.
Cam asa a luat nastere Ubisoft Craiova, drept pentru care, in cadrul ceremoniei de inaugurare a fost semnata si o intelegere intre Ubisoft si Departamentul de Inginerie Software a Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica, ce presupune colaborarea celor 2 parti pentru perfectionarea activitatii didactice si de formare profesionala a studentilor prin infiintarea unui nou si performant laborator de grafica pe calculator si prin realizarea de training-uri de specialitate.
In ceea ce ii priveste pe noii angajati ai studioului Ubisoft Craiova, "antrenamentul" continua, iar primul proiect de care se vor ocupa implica realizarea unui nou joc din seria cenzurat. Pana una alta, mult succes baieti.

Niciun comentariu: